sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Vaalistrategiaa

Nämä ovat toisenlaiset vaalit

Sen, että ehdin avata blogini, oli Kouvolan Sanomissa seuraavana päivänä pitkät kirjoitukset siitä, että näissä kunnallisvaaleissa merkittävä osa ehdokkaista tekee vaalikampanjaa netin kautta. Jotkut keräävät jo äänestäjiäkin netin kautta. Taitaa olla kuitenkin eri asia tuikkasta nettiin tuki kaikille niille, jotka sitä pyytävät kuin, että todellakin vaalipäivänä lähtee oikeasti äänestämään.

No, on siinä ainakin se hyvä puoli, että puoluejohtajien televisioesiintymisillä ei ole enää siltä osin niin suurta väliä. Edellisissä vaaleissa ärsytti TV:ssä esiintyvien puoluejohtajien iso rooli. Kunnallisvaaleissa valitaan kuitenkin omaan kuntaan päättäjiä eikä siihen pitäisi kuulua pätkääkään aivan muussa kunnassa asuvan puoluejohtajan esiintymiskyvyt ja oikean värinen kravatti tai huivi. Vaalien organisoinnissa ja esim. ehdokkaaksilähtöön innostamisessa puoluejohtajien osuus on tietysti OK.


Jos taas kansanedustajalle maksetaan eduskunnasta palkkaa, minun mielestäni kansanedustajan pitää sitten hoitaa eduskunnassa tehtäviä töitä eli hoitaa Suomen asioita mahdollisimman hyvin.
Kukas niitä Suomen asioita hoitaa, jos ei kansanedustaja.

Minulla ei ole puoluetoimiston tukea. Suurin tukijani on oma toimistoni. Paljon on ollut apua myös kirjoitustaidosta, ATK:n opiskelusta, hyvien ystävien neuvoista ja esim. kylätoiminnan yhteydessä saamistani kokemuksista mediavaikuttamisesta.

Kun tulin kirkkokonsertista kotiinpäin ja poikkesin toimistollani, sain virkistävän viestin. Kirjoitustaitoinen Sippolan entinen nuori lupasi laittaa minua koskevaa informaatiota yllättävään paikkaan.

Tämän blogin lukijoilta pyydän vaalitukea sen verran, että jokainen, joka haluaa minun kampanjalleni menestystä, levittäisi blogini osoitetta mahdollisuuksiensa mukaan.

Demokratiamme kannalta on myös hyvä, että yleisestikin innostamme toisiamme kunnallispolitiikkaan, kannatuksen suunnasta riippumatta ja muistutamme naapureita vaalipäivästä. Ainakin Sippolan suunnalla on äänestyspaikkoja niin harvaan, että kyydin tarjoaminen autottomalle naapurille on esimerkillinen kansalaisteko.

Taidanpa kotiin mennessäni taas sipaista muutamiin postilaatikoihin esitettäni.

Jatkan taas seuraavalla kerralla. Nettinäkemiin ja näkemiin muutenkin.

Ei kommentteja: