tiistai 20. tammikuuta 2009

Ensimmäinen suoritukseni

Kouvolan henkilöstölautakunta

Kouvolan kunnallisvaalien tulos oli osaltani ne 77 ääntä ja henkilöstölautakunnan varajäsenen paikka. Kun varsinaiselle jäsenelle tuli este, olin tänään kyseisen lautakunnan kokouksessa. Kokoukseen osallistuminen oli samalla elämäni ensimmäinen tehtävä kunnallisessa luottamustoimessa.

Kokouksen kulussa oli mielestäni positiivista lautakunnan jäsenten sekä kaupungin henkilöstöhallinnon johtavien viranhaltijoiden esittäytyminen. Keskustelun ilmapiiri oli leppoisa, puheenvuoroja käytettiin vilkkaasti eikä päälle puhumista silti ollut. Oikein oli positiivista siihen verraten, mitä olen kuullut joistakin muista kokouksista.

Aika paljon oli jo kokouksen esittelijöillä valmiina henkilöstöhallintoon liittyviä ohjelmia. Kouvolan kaupungilla on nyt töissä 5900 ihmistä, joista 4600 vakinaisessa työsuhteessa. Henkilöstö on peräisin kuuden kunnan ja kolmen kuntayhtymän organisaatioista. Yhteen sovitettavaa riittää. Lisäksi pitää järjestellä suurien ikäluokkien eläkkeelle lähtö niin, että henkilöstön lukumäärää voi vähentää ja samanaikaisesti suunnata työvoimaa sinne, missä siitä on jo nyt suurikin puute.

Asialistalla oli paljon lautakunnan järjestäytymiseen ja henkilöstöhallinnoinnin alkuunlähtöön liittyviä asioita. Niihin liittyvistä päätöksistä tulee tiedotusta virallista reittiä.

Paremmin nämä Kouvolan asiat ovat hanskassa kuin maailman talousasiat.

Kokouksemme aikana astui myös Amerikan uusi presidentti virkaansa. Amerikan presidentin vaihtuminen on
mielestäni viime kuukausien maailman tapahtumista ehkä ainoa sellainen, jolla voisi olla positiivisia vaikutuksia Suomeen saakka.

Tärkeä Kouvolan kaupunginjohtaja-asia on ehkä vähän huomaamattomasti järjestelyvaiheessa.

Tässä muuta kun seurailee Kouvolan alkuunlähtöä, maailman talouskriisiä ja Obaman edesottamuksia.
Ei kommentteja: