torstai 28. kesäkuuta 2012

Sippolassa ja sen lähiseudulla tapahtuu kesällä 2012


Saverolla ehtivät jo olla Saveropäivät sunnuntaina 17.6.2012 ja juhannusjuhlat aattona 22.6.2012.

Sippolan kylätori on perjantaina 29.6.2012 kello 14.00 - 18.00. Toriosastoja lienee tulossa noin 50 ja yleisöä vaikka kuinka paljon, koska säätiedotukset lupaavat toripäivälle aurinkoista säätä. Torin avaa viime vuonna Vonteeniksi valittu ja mm. Koti-Sippola ry:n puheenjohtaja Sami Porkka. Bloginpitäjällä ei ole vielä tietoa Kouvolan kaupungin puheenvuoron pitäjästä eikä torin juontajastakaan. 

Kylätoripäivänä Kouvolan kaupungin museoviranomaiset käyvät myös pitämässä näillä näkymin viimesen kerran Sippolan kotiseutumuseota auki. Samalla yritetään ankarasti selvittää museon ja sen esineiden tulevaisuutta. Museotalo ja sen ympäristösssä olevat Sippulähde, von Daehn -suvun hautakappeli, vanhat hautausmaa-alueet hautamuistomerkkeineen ja Sippolan kirkko jäävät kuitenkin Sippolaan ja ne ovat museoviraston valvomassa valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen ohjelmassa
http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=4419  niinkuin Sippolan hovi ja monet muutkin kirkonkylämme rakennukset.

Kylätoripäivän iltapuolella alkaa myös Sippolan historian toinen Neuvola Rock. Viime vuonna ensimmäinen Neuvola Rock veti väkeä kuin legendaarinen Osuma Pup parhaimillaan. Saapa nähdä miten nyt menee. Kuulema lauantainakin on vielä ohjelmaa.


Hirvelän Hirvien ohjelmassa on mm. Vonteeniturnaus Sippolan kentällä lauantaina 30.6.2012 päivällä ja samana päivänä illalla tanssit Hirvelän lavalla, esiintymässä Essi Leppäkoski & Kangastus.


Anjalankosken seurakunnalla on vuosi vuodelta suositut Sennentien kesäseurat torstaina 28.6.2012 klo 13.00 alkaen, helppo poiketa, jos päivällä sattuu olemaan vapaata ja ilma on sopiva.


Hirvelän hautausmaajuhla on sunnuntaina 8.7.2012 klo 10.00. Vierailevana puhujana näkyy olevan Jukka Lehtinen, entinen Sippolan seurakunnan nuorisopastori ja nykyinen lappeenrantalaisen Sammonlahden seurakunnan  kirkkoherra. Heikki Heinonen ja Elina Lehtomäki ovat muut jumalanpalveluksen toimittajat. Perinteisten väliaikatarjoilujen jälkeen seurakuntalaisen puheenvuoron käyttää Matti Vaalivirta Kaipiaisista. http://www.anjalankoskenseurakunta.fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/tapahtuman_tiedot/?id=906&selEvent=11578


Vonteenin Valssin osalta 2012 on välivuosi, mutta suunnitelmia vuodelle 2013 on jo tehty.


Orijärven uimarannat, sukulaisvierailut, perjantaiset kesätorit ja torikahvilat, seurakunnan tilaisuudet, urheiluseurojen ohjelmat, Sippolan Neuvolan tilaisuudet ja monet yksityiset riennot kuuluvat Sippolan kesään.


  






Ei kommentteja: